Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Welke verzekeringen?

Als ZZP’er krijg je vanzelfsprekend te maken met risico’s, zoals dat geldt voor iedereen die als ondernemer aan de slag gaat. Het is daarom verstandig om de risico’s goed in te schatten en daar eventueel een verzekering voor af te sluiten. De verzekeringen worden over het algemeen niet erg leuk gevonden door de ZZP’er, maar dat neemt aan de andere kant niet weg dat je er een belangrijke mate van zekerheid mee in kunt bouwen in je bedrijf.

Risico’s als ZZP’er

Je krijgt als ZZP’er automatisch te maken met risico’s, omdat je op bepaalde momenten nu eenmaal lef dient te tonen. In een aantal gevallen is dat het risico van het vak en zal je met tegenslagen moeten leren leven, maar bijvoorbeeld het afbranden van een bedrijfspand of arbeidsongeschiktheid vallen goed te verzekeren. Ook wanneer een klant weigert te betalen of er op een andere manier fraude plaatsvindt kun je terugvallen op een verzekering. Wat dat betreft zal je een passende verzekering moeten vinden bij de risico’s die je loopt, om tot een interessant totaalpakket te komen.

Passende verzekering

Er bestaan veel verschillende verzekeringen voor ZZP’ers, waardoor het goed mogelijk is om een passend exemplaar te vinden bij de risico’s die je loopt. Denk in ieder geval aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers (AOV), de brandverzekering en de aansprakelijkheid voor bedrijven. Dit zijn vrij essentiële verzekeringen, die er als ZZP’er in ieder geval voor zorgen dat je op een goede manier aan de slag kunt met je hoofdwerkzaamheden. De verzekeringen zijn natuurlijk niet verplicht, maar in veel gevallen dragen ze bij aan een meer zekere manier van werken.

Soorten verzekeringen

Rechtsbijstandsverzekering
De rechtsbijstandsverzekering zorgt ervoor dat je terug kunt vallen op juridische ondersteuning, op het moment dat er sprake is van een conflict. Je hoopt er natuurlijk niet mee te maken te krijgen, maar onder andere een niet betalende klant vraagt al om een juridische aanpak.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering
Wanneer je als vervoerder optreedt voor een derde partij kan het natuurlijk gebeuren dat er schade of verlies van zaken ontstaat. In dat geval kun je gebruik maken van de vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Zakelijke autoverzekering
Indien je zakelijk met een auto rijdt dien je die natuurlijk ook te verzekeren. Met een zakelijke autoverzekering zorg je ervoor dat de kosten van eventuele schades gedekt zijn.

Eigen vervoerdersverzekering
Wanneer je zelf goederen vervoert kan er schade ontstaan aan de zaken die je bij je hebt. Met de eigen vervoerdersverzekering kun je zorgen voor een passende dekking.

Werkmaterieelverzekering
De werkmaterieelverzekering zorgt ervoor dat eventuele risico’s met betrekking tot het bezit en de exploitatie van werkmaterieel in ieder geval goed zijn afgedekt.

Computer Simpel Risk verzekering
Deze verzekering dekt schade aan computers voor administratief gebruik, bijvoorbeeld door hackers en virussen.

Elektronica en apparatuur verzekering
Met deze verzekering kun je elektronica verzekeren, zoals een pinapparaat in je winkel.

Fraude- en geldverzekering
Indien je geld of geldwaardige papieren vervoert of laat vervoeren dekt deze verzekering het risico op eventuele fraude met deze zaken, of andere problemen die er kunnen ontstaan.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.