Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

AOV Verzekering voor ZZPers

Als ZZP’er probeer je een mooi klantenbestand op te bouwen en op die manier een aantrekkelijk inkomen te verdienen. Indien je ziek wordt of je te maken krijgt met een ongeval kan het echter in een klap afgelopen zijn. Als ZZP’er ben je op dit gebied kwetsbaar, aangezien je vaak alleen werkt, je alle kennis en kunde in huis hebt en je inkomen weg valt wanneer je niet meer kunt werken. Je inkomen keldert hierdoor gigantisch, wat ontzettend vervelend is wanneer de kosten van je huis of gezin wel gewoon doorlopen.

Geen recht op een uitkering

Als ZZP’er heb je geen recht op een uitkering zoals die er is voor werknemers. Er bestaat geen ziektewet, waardoor je afhankelijk bent van je partner of de reserves die je zelf hebt opgebouwd. Als je te maken krijgt met een korte periode van ziekte is dat vaak geen probleem, maar langdurige arbeidsongeschiktheid kan tot gevaarlijke gevolgen leiden. De kans dat je als ZZP’er arbeidsongeschikt raakt is ongeveer 10-12%. Bij de lichtere beroepen ligt dit percentage lager, maar bij de zwaardere beroepen die er kunnen worden uitgeoefend een stuk hoger.

Hoe helpt een verzekering me?

Je kunt je op verschillende manieren verzekeren tegen de arbeidsongeschiktheid. Bovendien zijn er verzekeringen die zich richten op preventie en re-integratie, waardoor je zoveel mogelijk aan het werk kunt blijven. Ook kun je in een aantal gevallen rekenen op persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid, waardoor je je eenmanszaak wellicht niet eens op hoeft te doeken. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om het inkomen dat men uit zal keren op het moment dat je te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid. Je spreekt dit bedrag per jaar vooraf af en zorgt er vervolgens voor dat je tegen dat bedrag verzekerd bent, door tijdens je werkende carrière premie te betalen aan de inkomensverzekeraar voor jou als ZZP’er.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.