Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

1. Marktonderzoek

Doe marktonderzoek!

U kunt als ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) aan de slag willen om verschillende redenen. Het kan vrijwillig zijn, maar ook gedwongen. U moet er altijd voor zorgen dat u goed op de hoogte bent van de markt waarin u gaat starten. Is het een groeiende markt of een krimpende markt? U moet zich ook afvragen of dat er ontwikkelingen zijn of in de toekomst ontstaan waardoor het de komende tijd juist beter of minder goed kan gaan met een bedrijf. Een goed marktonderzoek is dus van groot belang.

Branche-informatie:

U kunt op verschillende manieren de branche-informatie binnen krijgen. U krijgt hierdoor een beeld van wat er in uw sector speelt. U moet onderzoeken hoe het de afgelopen jaren is gegaan en wat het vooruitzicht is. U kunt hierbij ook kijken naar de prijzen, waar u in elk geval rekening mee moet houden en u kunt bekijken welke trends er zich op dit moment afspelen. De beste branche informatie krijgt u via de Kamer van Koophandel.

Marktonderzoek laten doen??

Wilt je gedegen marktonderzoek laten doen en een professioneel bureau inschakelen?
Wij hebben een aantal goede bureaus geselecteerd. Vraag nu gerust een vrijblijvende offerte aan bij een bureau bij jou in de buurt.

Benaderen potentiële doelgroep:

U kunt het beste de potentiële opdrachtgevers, in de zakelijke markt, van tevoren vragen hoe zij tegen de ontwikkelingen in de branche aankijken. U krijgt van hen namelijk de meest waardevolle informatie en die kunt u meenemen bij uw plannen.

Interviews houden:

Het houden van interviews is een goede keuze. Denkt u hierbij aan mensen als potentiële opdrachtgevers, familie, vrienden en collega ondernemers. U kunt een lijst opstellen met sterke en zwakke punten en op deze manier kunt u de juiste informatie vergaren en daarna verwerken.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.