Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

6. Financiering

Financiering / Startkapitaal

Veel mensen zien de voordelen in om ZZP’er te zijn. U hoeft namelijk maar zelden grote investeringen te doen. Er zijn echter wel bedrijfstakken waar grote investeringen noodzakelijk zijn. De hoeveelheid van het kapitaal is afhankelijk van wat u moet financieren. Het is dan ook een drempel voor veel mensen om kapitaal op te halen. U krijgt namelijk niet direct geld mee om te kunnen gebruiken, eerst moet u zelf investeren. Bewust omgaan met geld is hierbij van toepassing. U moet zich niet zomaar af laten schrikken, er zijn genoeg ondernemers in onze maatschappij actief die het is gelukt om een eigen onderneming draaiende te houden. Ook zij zorgen nu nog steeds voor voldoende kapitaal. U moet vooraan beginnen en stap voor stap alles doorlopen zodat u weet wat u aan kapitaal nodig heeft voor een volgende stap.

Startkapitaal regelen

Het beginnen van ondernemen zorgt ook voor een hoop zorgen. U moet dan namelijk een goed kapitaal vinden. Wat u al wel heeft is een goed idee en u bent enthousiast. Maar er zijn nog meer aspecten waar u aan moet denken, zoals het op papier zetten van een financieel plan. U moet anderen overtuigen dat u goed na heeft gedacht over uw ideeën van de eigen onderneming. Een goed ondernemingsplan is dus het halve werk. Dan is het belangrijk dat u zich gaat verdiepen in het aantal bronnen waar u geld kunt regelen. U kunt denken aan ouderwets sparen, geld lenen bij familie en vrienden, dit noemen we ook wel durfkapitaal. Maar u kunt ook geld lenen bij de bank, een subsidie regelen of investeerders zoeken die aan uw bedrijf deel willen nemen en erin willen investeren.

Lees hier meer over de mogelijkheden om als zzper geld te lenen.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.