Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Offerte maken

Als ZZP’er zal je vaak te maken krijgen met een aanvraag tot een offerte. Je hebt op die manier de mogelijkheid om je producten of diensten aan een potentiële klant te presenteren, samen met de prijs die je daarvoor rekent. Het is vooral van belang om helder te zijn over dat wat je zal doen, in combinatie met de kosten die dit met zich meebrengt. Je kunt een offerte uitbrengen voor een dienst die je als ZZP’er levert, maar je kunt dit uiteraard ook doen voor een product dat men af wenst te nemen.

Toegevoegde waarde aantonen

Het is in een offerte vooral van belang om je toegevoegde waarde als ZZP’er aan te tonen. Een klant is over het algemeen op zoek naar een oplossing voor een bepaald probleem, dus toon aan dat je deze kunt bieden. Probeer er achter te komen waar de klant naar op zoek is en geef in de offerte aan wat de kwaliteit van jou als ZZP’er is, om daar aan te werken. Geef niet alleen aan wat er zal worden geleverd, maar ook hoe dat de afnemer kan helpen bij de oplossing van het probleem.

Technische specificaties niet in de offerte

Aan de andere kant is het verstandig om de technische specificaties van eventuele producten in ieder geval zoveel mogelijk achterwege te laten. Indien de klant er van op de hoogte is hoef je deze niet nogmaals te vermelden en wanneer de klant technisch minder onderlegd is wordt hier toch niets van begrepen. Het is beter om de technische gegevens in een bijlage bij te voegen en het helder te houden in de offerte. Zo wordt deze optimaal begrepen en kun je als ZZP’er aangeven wat je zal leveren en wat dat zal gaan kosten.

Onderdelen van een offerte

Uiteraard bestaat een offerte uit een aantal verschillende zaken, waaronder:

  • De beschrijving van de werkzaamheden
  • De prijs van de werkzaamheden
  • De planning van de werkzaamheden
  • De geldigheidsduur van de offerte
  • De voorwaarden, eventueel met verwijzing naar de Algemene Voorwaarden
  • Een geldige ondertekening

Op deze manier zorg je als ZZP’er voor een complete offerte, op basis waarvan de potentiële afnemer een afweging kan maken, eventueel ten opzichte van andere aanbieders. Zorg er in ieder geval voor dat je offerte heel duidelijk aangeeft wat je aan zal bieden en wat je daar aan de andere kant aan kosten voor in rekening brengt.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.