Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Netwerken als ZZP’er

Als ZZP’er is het van groot belang om goed te kunnen samenwerken, aangezien je geen collega’s meer hebt waar je op terug kan vallen. Een interessant netwerk zorgt ervoor dat je samen grotere klussen aan kunt nemen en dat je wellicht meerdere diensten aan kunt bieden. Met een netwerk van collega’s binnen de branche, opdrachtgevers en andere waardevolle contacten zorg je ervoor dat je je op een professionele manier kunt presenteren. Je kunt netwerken door regionaal actief te worden, maar het is tegenwoordig ook verstandig om gebruik te maken van het internet.

Regionale netwerken

Om het regionale netwerken optimaal te kunnen gebruiken als ZZP’er is het verstandig om gebruik te maken van de regionale organisaties die er op dat gebied bestaan. Kijk eens op websites als Netwerkgids Nederland, ZZP agenda en Netwerk Kalender en ga op zoek naar bijeenkomsten bij je in de buurt. Je komt via deze websites in contact met andere ZZP’ers, waardoor je een goede basis kunt leggen voor het netwerken zelf. Daarnaast zet je jezelf op deze manier op de netwerkkaart en zorg je ervoor dat anderen in de omgeving je steeds beter zullen leren kennen.

Online netwerken

Ook online kun je als ZZP’er goed netwerken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een website als LinkedIn of Twitter. Maak er in ieder geval een profiel aan en zorg dat je er actief wordt. Door contacten toe te voegen vanuit je branche of omgeving zorg je ervoor dat je het online kunt hebben over relevante zaken, of dat je gemakkelijk een afspraak kunt maken. Ook kun je lid worden van diverse groepen, waarin opdrachtgevers en aanbieders bij elkaar komen. Tenslotte kom je vanzelf andere ZZP’ers tegen en kun je op die manier tips met elkaar uitwisselen, waardoor het online netwerken ontzettend interessant is.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.