Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Incasso ZZP

Klanten die niet betalen

Als ZZP’er loop je natuurlijk het risico dat bepaalde afnemers niet zullen betalen. Je zit er niet op te wachten, maar wanneer je aan de slag gaat zal je er vroeg of laat een keer mee te maken krijgen. Wanneer klanten niet of niet op tijd betalen kun je als ZZP’er flink in de problemen komen, waardoor het van belang is om daar tijdig tegen op te treden. Dit kun je allereerst doen door je debiteuren goed in de gaten te houden en er relatief veel aandacht aan te besteden.

Goed debiteurenbeleid

Het is van belang om een goed debiteurenbeleid te voeren, waarbij je duidelijk maakt dat de geleverde producten of diensten ook daadwerkelijk afgerekend dienen te worden. Probeer opdrachten altijd schriftelijk vast te leggen en zorg ervoor dat mondelinge afspraken netjes worden bevestigd. Indien je dit niet doet kun je je later nergens op beroepen en is het lastig om je inkomsten alsnog te ontvangen. Blind vertrouwen is ontzettend mooi ten opzichte van je vrienden, maar binnen de zakelijke wereld is het verstandiger om daar niet vanuit te gaan en alles vast te leggen, zeker met betrekking tot je inkomen.

Een klant die niet betaald?

Wist je dat het incasso traject jou als ondernemer over het algemeen niks hoeft te kosten?
Onze juridische partner biedt een gratis incassotraject aan!

Voorkomen is beter dan genezen

Door het (laten) opstellen van goede algemene voorwaarden, contracten en andere documenten kun je achteraf veel gezeur voorkomen. Niet alleen zullen ze in veel gevallen disputen voorkomen maar ook gedurende juridische conflicten zullen ze van onschatbare waarde blijken.

Aanmaning en incasso

Zodra je merkt dat een bepaalde afnemer niet, of niet op tijd, betaalt is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Stuur gerust een aanmaning en doe dat nog een keer indien er binnen een paar weken alsnog niets gebeurt. Indien het gaat om een groot bedrag is het verstandig om een incassobureau in te schakelen, die het geld voor je kan innen. Tegenwoordig is dit vaak op een no cure no pay basis en worden de incassokosten doorberekend aan de klant.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.