Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Bedrijfspand

Hypotheek voor een bedrijfspand

Het kopen van een bedrijfspand is, zeker als ZZP’er, niet eenvoudig. Geldverstrekkers zien dat er steeds meer ZZP’ers bijkomen en zijn wat dat betreft meer terughoudend geworden. Men wil eerst zien of je de zaken goed voor elkaar hebt en gaat dan eventueel pas over tot het verstrekken van een hypothecaire lening. Dit betekent dat je niet alleen een goed businessplan neer moet leggen, maar je ook de omzetcijfers van de laatste drie jaar dient te laten zien. Met name als starter heb je daar simpelweg niet de beschikking over.

Kopen of huren

Het is allereerst verstandig om na te denken over het feit of je wel echt een bedrijfspand nodig hebt. Het is natuurlijk prettig om iedere morgen een mooi kantoor binnen te kunnen lopen, maar wellicht kun je ook gewoon vanuit huis aan de slag. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om een pand te huren wanneer je dat echt nodig hebt, of gebruik te maken van een mogelijkheid als Seets2Meet wanneer je een klant wilt ontvangen.

Tip: Als je vanuit huis werkt zijn er in bepaalde gevallen fiscale voordelen mogelijk, dus vraag daar naar bij de Belastingdienst.

Branches die lastig in elkaar zitten

In een aantal branches ontkom je niet aan de koop of huur van een pand, maar zijn geldverstrekkers aan de andere kant niet zo welwillend. Met name in de horeca, uitzendbranche en agrarische sector is het vaak lastig om aan een goede ruimte te komen. Zorg er in ieder geval voor dat je een goed onderbouwd businessplan hebt en dat je kunt spreken over de nodige ervaring. In combinatie met de juiste toon en aanpak heb je op die manier de mogelijkheid om wat geld los te weken en wellicht goed aan de slag te kunnen.

Op zoek naar een hypotheek voor uw bedrijfspand?

  • Wilt u weten of u een hypotheek voor uw bedrijfspand kunt krijgen?
  • Wij helpen u graag met een geheel gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Geldverstrekker en verzekeraar

Het is daarnaast verstandig om een keer een geldverstrekker op te zoeken die zich specifiek richt op zelfstandige ondernemers. Zij zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de cijfers die je kunt overleggen en gaan vaak wat sneller over tot de verstrekking van een krediet. Het is daarnaast een goed idee om eens om tafel te gaan met een financieel adviseur. Er bestaan een aantal verzekeringen voor ondernemers die ervoor zorgen dat je korting kunt krijgen op een aansluitende hypotheek, waardoor je geld kunt besparen of het wellicht net haalbaar wordt om een mooi pand aan te kunnen kopen.

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.