Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Boekhouding

Boekhouding als ZZP’er

Je bent als ZZP’er verplicht om een boekhouding bij te houden. Hierdoor kun je de omzetbelasting (BTW) bijhouden en afdragen en daarnaast jaarlijks aangifte doen voor de inkomstenbelasting (IB). Dit zijn twee essentiële zaken van het leven als een ZZP’er, al is het niet iets waar iedereen om staat te springen. Je kunt je boekhouding online of zelf regelen, dit uitbesteden aan een boekhouder of accountant, of ervoor kiezen om samen aan de slag te gaan en op die manier voor een combinatie te zorgen.

Zelf je boekhouding doen

Indien je zelf je boekhouding wilt doen dien je over enige basiskennis op dit gebied te beschikken. Je kunt een hoop geld besparen door zelf een (online) boekhoudpakket aan te schaffen, maar je dient er uiteraard wel voor te zorgen dat alles op de juiste manier wordt verwerkt. Houd er daarnaast rekening mee dat er een hoop tijd in kan gaan zitten, waardoor je op die momenten niet bezig kunt zijn met betaalde werkzaamheden. Tenslotte dien je er goed voor te zorgen dat je alle fiscale aftrekposten goed kent, zodat je met betrekking tot de belastingen in ieder geval geen mogelijkheden laat liggen.

Liever een echte boekhouder inschakelen?

Ben je zelf niet zo’n held met cijfers en laat je je administratie liever door een professional doen? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.
Wij hebben een aantal goede administratiekantoren en boekhouders voor je geselecteerd. Vraag nu gerust een vrijblijvende offerte aan bij een kantoor bij jou in de buurt.

Boekhouder of accountant

Je kunt er aan de andere kant voor kiezen om gebruik te maken van een boekhouder of een accountant. Je kunt zelf een boekhoudprogramma aanschaffen, alles zelf invoeren en hier door de specialist naar laten kijken, maar je kunt er ook voor kiezen om alles uit te besteden. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en kun jij je richten op het ondernemen. Aan de andere kant dien je natuurlijk wel rekening te houden met de kosten die dit met zich meebrengt. Het voordeel is wel dat je 100% zal profiteren van de fiscale aftrekposten die er bestaan, aangezien die bekend zijn bij de specialist.

Kosten van de boekhouding

Het totaal uitbesteden van je boekhouding kost waarschijnlijk enkele honderden tot duizenden euros. Hier zit een grote marge in, aangezien het sterk afhankelijk is van het bedrijf dat je zelf hebt. Verleen je diensten en hoef je dus niets in te kopen, dan is het een stuk eenvoudiger en voordeliger dan wanneer je te maken hebt met de in- en verkoop van goederen. Voor meer informatie kun je via onze Administratiekantoren pagina geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Hiermee ontvang je gratis een aantal offertes van administratie en boekhoudkantoren bij jou in de regio.

Reacties

willem-jan thus
Antwoord

Goede dag, ik heb een vraag ik weet dat er bedrijven bestaan die administratie over nemen, ze betales de zzper zelf uit wekelijks, en verder regelen ze alles weet jullie hier ook iets van?? Met vriendelijke groet willem jan yhus

Laat een reactie achter

naam

email (niet zichtbaar)

website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.